Brandersfeesten bezocht door 230.000 mensen

27-09-2015 Nieuws Redactie

Foto: Fun-Key Events

SCHIEDAM - De 31ste editie van de Brandersfeesten is door 230.000 mensen bezocht, aldus de organisatoren. Zij zijn erg tevreden over de gang van zaken, in de kaart gespeeld door het mooie weer.

Aan ambiance ontbrak het niet, aldus Astrid van Pelt namens de Brandersfeesten. "De live muziek was tot en met de vroege zondagavond te horen en er werd volop geproefd en gezongen met de bands, DJ’s en maar liefst twaalf Shantykoren die over de Brandersfeesten galmden!"

De driehonderd kramen met koopjes, hapjes en artikelen stonden op zaterdag en zondag uitgestald. De winkels waren op zaterdag en zondag geopend met entertainment van Madame Silhouette, het Origamitheater Orikadabra, de Geisha’s en een bijzonder staaltje kleurrijk buitentheater die het winkelgebied op stelten zette.

Bijzonder waren de (avond) tochten met de fluisterboot en de speciale arrangementen met diner en stadswandeling.

De autodealers uit Schiedam en Vlaardingen zorgden voor ronkende gezelligheid op het Autoplein met hun aanbod aan auto’s. Ook waren er bijzondere modellen en oldtimers te bekijken.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar werd in het Jenevermuseum tijdens de Brandersfeesten beslag afgestookt. Bezoekers staken veel op van de uitleg die de stokers gaven over het stookproces en hun bijzondere ambacht.

Kinderen vonden het prachtig om in de omgeving van het Stedelijk Museum geschminkt te worden, zeefdrukken te maken en verderop in de binnenstad met Irado spelenderwijs meer te leren over afval. Maar het leukste was wel het zelf ijs maken! In de rij voor de ingrediënten en dan zelf tien minuten fietsen, want ook een aardbei-ijsje moet eerst ijs worden. Heel leerzaam en vooral leuk!

Dames en heren van alle leeftijden bezochten het Chocolade Festival van de Bonte Koe. De Havenkerk was omgebouwd tot een chocoladeparadijs.

Op zaterdagochtend namen professionele zwemmers en recreatiezwemmers deel aan de historische Branders Zwemtocht. Zij brachten daarmee geld bij elkaar voor Stichting Spieren voor Spieren.

De attracties van de kermis op het Stadserf boden voor alle bezoekers wel iets. Draaien, zoeven, rijden, gillen, vissen, gooien of even een gokje wagen. Het kon allemaal.

Het Land van Belofte stond op zaterdagavond vol met publiek voor acteur en zanger Martijn Fischer, die de Nederlandse volkszanger André Hazes liet herleven. René Froger zorgde voor nog meer sfeer op het plein vol meezingende mensen. Het publiek werd na het uitzwaaien van René Froger getrakteerd op een bont vuurwerk.
Gerelateerd