Brandweer Rijnmond blijft het snelst

26-02-2016 Nieuws Redactie

Foto: Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond


SCHIEDAM - Brandweer Rotterdam-Rijnmond was in 2015 voor het tweede jaar op rij het snelste regionale brandweerkorps van Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent de gemiddelde responstijd van het korps op zes minuten.

Het CBS berekende dat een brandweercentralist op de Rotterdamse 112-meldkamer gemiddeld 0,3 minuten nodig had om een melding te vertalen naar een alarmering. Na het ontvangen van de alarmering, verliet een brandweerwagen gemiddeld na 1,7 minuten de kazerne. Daarna duurde het gemiddeld vier minuten om ter plaatse te komen. Bij elkaar opgeteld leverde dat in 2015 een gemiddelde responstijd op van zes minuten.

De gemiddelde alarmeringstijd, uitruktijd en rijtijd bleven het afgelopen jaar alle drie gelijk aan de prestaties van 2014. Alle Nederlandse korpsen halen een responstijd van minder dan tien minuten gemiddeld. In Groningen, Drenthe en Limburg hebben de brandweermensen daar het meeste moeite mee en ligt de responstijd boven de negen minuten.

Concurrentie voor de titel 'Snelste Korps' komt er vooral vanuit Den Haag, het Gooi en Haarlem eo.. Daar houden de korpsen de responstijd ook onder de zeven minuten. In het Gooi wisten de spuitgasten deze terug te brengen van 7,2 minuut in 2014 tot 6,1 minuut afgelopen jaar.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date