Brandweermannen onderscheiden

15-11-2019 Nieuws Redactie

Foto's: Marius Schinkel


SCHIEDAM - Zes leden van de vrijwillige brandweer zijn gisteravond onderscheiden. Tijdens de korpsavond van de brandweer Schiedam reikt burgemeester Cor Lamers de versierselen die horen bij een dergelijke erkenning uit. Het gaat om een jaarlijkse traditie.

De zes hebben zich gedurende lange tijd ingezet als vrijwillig brandweerman. Het gaat om de heren Buschman, Gilijamse, Heijster, Kowitz, Vogel en Zoetmulder. Ieder van hen heeft zich minstens twintig jaar vrijwillig ingezet voor de brandweer. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast de koninklijke onderscheidingen reikte de burgemeester aan andere langdurige werknemers en vrijwilligers bij de brandweer, een brandweeroorkonde en –onderscheiding uit.

Dit is het laatste jaar dat brandweermannen semi-automatisch werden onderscheiden met een koninklijke onderscheiding. Er komt voor brandweermannen een ander soort onderscheiding. Vanaf 2020 kunnen zij na twintig dienstjaren niet meer automatisch worden voorgedragen voor een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Gerelateerd