Broddelwerk of zware veronachtzaamheid?

02-08-2019 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL en anderen


SCHIEDAM - Broddelwerk. Dat lijkt nog het beste  woord voor het werk dat de aannemer afleverde die het kruispunt Troelstralaan - Burgemeester van Haarenlaan op de schop nam. In het beste geval is het slordig achtergelaten werk door wegwerkers die gingen genieten van hun bouwvak.

En gevaarlijk bovendien. Een nietsvermoedende fietser loopt grote kans, bij slecht zicht of afgeleid door naderende auto's, de stoeprand over het hoofd te zien die hem of haar wacht als die vanaf Spieringshoek terug de stad in wil rijden. Wat eerste een fietspad leek, blijkt dan eerder trottoir, met een centimetershoge rand die bij over het hoofd zien gegarandeerd een val betekent. Een fietser die naar Spieringshoek rijdt loopt verderop hetzelfde risico.

Een gemeentewoordvoerder legt uit dat het werk aan het kruispunt nog niet af is. Zo is de witte belijning, de oversteekplaats, nog die van de oude situatie. "Over ongeveer drie weken volgt de definitieve inrichting." Desondanks stelt hij dat de gemeente de aannemer opdracht heeft gegeven de stoepranden aan te passen, niet na de vakantie maar direct, vandaag nog. Gelukkig maar...

Op de foto's (die het kruispunt het meest 'af' tonen) jde actuele situatie; de andere foto's tonen de kruising op 22 juni. De wegwerkers hebben hun tijd genomen om slecht werk af te leveren.

Bekijk de foto's


Gerelateerd