Burgemeester Lamers schaart zich achter avondklok

21-01-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers roept de Schiedammers op zich aan de avondklok te houden, als die wordt ingevoerd.

Lamers was dinsdag afwezig in de vergadering van het Veiligheidsberaad in Utrecht, waar de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio hun begrip uitspraken voor de invoering van de avondklok, met de nodige bemerkingen. Voorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen: "Het Veiligheidsberaad geeft mee: hoe duidelijker de maatregel en hoe minder uitzonderingen, hoe duidelijker de boodschap en de uitleg en daarmee de handhaving." Dat was nog voor de persconferentie waarop premie Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gisteren de plannen met de avondklok aan het publiek presenteerden. Lang niet alle burgemeesters zijn voorstander van de invoering van de avondklok.

De burgemeesters Ahmed Aboutaleb en Lamers zijn namens de regio Rotterdam-Rijnmond wisselend bij het Veiligheidsberaad aanwezig. "Dinsdagavond was dat de heer Aboutaleb", aldus een woordvoerster van de gemeente Schiedam. "Vanuit de regio Rotterdam-Rijnmond is steun gegeven aan de invoering van een avondklok, aangezien dat bijdraagt aan de bestrijding van het Coronavirus en met name de nieuwe Engelse variant", zo stelt zij.

De woordvoerster weet ook dat de burgemeesters zich ter dege realiseren dat de invoering van een avondklok geen gemakkelijke keuze is, en van ieder nogal wat vergt. Vandaar de oproep van Lamers aan de Schiedammers, inwoners en ondernemers, zich aan de regels te houden. Voor wie daaraan voorbij wil gaan: "Er wordt extra handhavingscapaciteit ingezet om zo goed als mogelijk de regels te kunnen naleven", aldus de gemeentelijke woordvoerster.


Gerelateerd