Burgerdialoog op Dag van de Vrede

21-09-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vandaag is het de 'Internationale Dag van de Vrede'. Onder het thema 'Vrede verbindt - Onvrede verdeelt', organiseert Pax Ambassade van Vrede een Burgerdialoog over de toenemende tweedeling in de locale samenleving.

Het onderwerp is volgens de initiatiefnemers zeer actueel. "Gisteren, als voorbeschouwing op Prinsjesdag, werd in het tv-programma 'Een Vandaag' aangegeven dat mensen zeer weinig vertrouwen hebben in de toekomst. Werkloosheid, schulden, geen perspectief, weinig vertrouwen in politiek, de kloof tussen rijk en arm en ook de komst van de vluchtelingen, maakt dat de saamhorigheid  onder druk staat." Pax Ambassade voor de Vrede wil verandering brengen in die somberheid.

Tijdens de Burgerdialoog zullen burgers en panelleden in gesprek gaan over de verdeeldheid in de samenleving. Zorgen die er zijn op meerdere sociaal-maatschappelijke- en economische terreinen, worden besproken aan de hand van drie thema's en stellingen. Met als ambitie om ook aan te geven waar kansen liggen om zelf bij te dragen aan een respectvollere vreedzamere locale samenleving.

De avond kent een duidelijke Vlaardingse invalshoek, maar ook Schiedammers zijn van harte welkom; de stand van zaken in beide steden veschilt niet veel. Aanvang kwart voor acht in de Kleine Zaal van de Stadsgehoorzaal aan de Schiedamseweg.


Gerelateerd