Busje op Kethelplein frontaal tegen V-keer

27-12-2019 Nieuws Redactie

Het busje en de rimob raakten allebei zwaar beschadigd. Foto: Flashphoto

Laatste nieuws: De bestuurder van het busje vluchtte na de aanrijding weg; hij liet zijn twee passagiers gewond achter. De bestuurder werd later in het Franciscus Vlietland op de Spoedeisende Hulp aangehouden.

SCHIEDAM – Twee personen zijn vanavond met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd, nadat het busje waar ze in zaten op het Kethelplein frontaal tegen een V-vormige keerconstructie was geknald.  

Op de splitsing van de A20 richting Hoek van Holland naar de A4 richting Den Haag was de bestuurder tegen de rimob gereden. Een rimob is een rimpelbuisobstakelbeveiliger, een kleine veertig jaar geleden door Rijkswaterstaat geïntroduceerd om portalen, brugpijlers en masten te beschermen op plaatsen waar geen vangrail is. Ze staan overal in het land en ze hebben meestal een V- of een U-vorm en ze zijn vier tot acht meter lang en ruim een meter breed. Een rimob is redelijk bestand tegen botsingen van personenauto’s met een snelheid van zeentig tot honderd kilometer per uur, maar minder tegen aanrijdingen van vrachtwagens en bussen.

Vanavond raakte het busje zowel als de rimob zwaar beschadigd. Behalve politie en ambulances was ook de brandweer snel ter plaatse vanwege het risico van beknelling van de inzittenden, maar dezen konden zelfstandig de bus verlaten. De oprit naar de A4 is een tijd afgesloten geweest, wat voor filevorming zorgde. Hoe het kwam dat de bestuurder bovenop de V-keer reed, is vooralsnog niets bekend.

Bekijk de foto's


Gerelateerd