Busvervoer achtervang na ingebruikname Hoekse Lijn

01-09-2019 Nieuws Kor Kegel

De Rotterdamse lobo-burgemeester Bert Wijbenga vindt het met de Hoekse Lijn de goede kant op gaan

SCHIEDAM – Als de Hoekse Lijn op maandag 30 september in gebruik wordt genomen, blijven er de eerste weken nog bussen rijden als vervangend vervoer. Deze back-up is voor de zekerheid. Als de metrolijn tussen Schiedam en Hoek van Holland geen kuren vertoont, kan de RET het vervangend busvervoer beëindigen.  

Dat schrijven burgemeester en wethouders van Rotterdam in hun maandelijkse rapportage over de voortgang met de Hoekse Lijn. Net als een maand geleden denkt het college dat de exploitatie van de Hoekse Lijn eind deze maand van start kan gaan. Komende week vinden restwerkzaamheden aan de metrobaan plaats. Dan rijden de metrotoestellen uit Nesselande na het uitstappen van de passagiers op Schiedam-Centrum niet meer leeg door naar Hoek van Holland. Die testperiode is dus voorbij. Er hebben zich geen grote knelpunten voorgedaan, behalve af en toe een storing van de frequency generator. Maar dat komt goed, schrijft loco-burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen. 

Volgende week gaat het proefbedrijf van start. Na het testbedrijf is dat de periode dat de metrolijn functioneert zoals het er straks aan toe zal gaan, maar zonder passagiers. Er zullen dan nog minstens honderd proefritten worden gemaakt, want de Independent Safety Assessor (ISA) heeft als voorwaarde gesteld dat er vóór de ingebruikname minstens 1400 test- en proefritten zijn gemaakt en tot nu toe zijn het er 1300 geweest. Hierbij mogen zich geen knelpunten voordoen met betrekking tot de veiligheid op het spoor en de overgangen in Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland (Schiedam heeft geen overgangen van de Hoekse Lijn).


Gerelateerd