C1 DWS landskampioen Breedtesport

01-05-2016 Nieuws Redactie

HANDBAL - Het 'jongensteam' C1 van handbalvereniging DWS is landskampioen Breedtesport.

Gisteren sleepte het team deze titel in de wacht op het goed bezette toernooi in het Brabantse Boekel. C1 (een team met spelers uit de geboortejaren 2001 en 2002) speelde een sterk toernooi. Probleemloos kwamen ze de voorrondes door en in de winnaarspool die daar op volgde, waren ze een maat te groot voor de Limburgse teams van BEVO en Sittardia.

In de finale werd uiteindelijk het sterke Unitas uit het Drentse Rolde met 10-7 verslagen. Het succesteam van trainer Koen van Schie mag zichzelf hiermee, na dit jaar op de eerste plaats in de landelijke hoofdklasse geëindigd te zijn én de winst in het roemruchte Aalsmeer-toernooi behaald te hebben, ook landkampioen noemen.

Van Schie: “Bij dit team valt alles op de juiste plek. Het is compleet op alle fronten. Zowel mentaal als technisch zijn alle aanvallende en verdedigende posities goed bezet. Daarnaast staat er een uitstekende keeper. Dit is het seizoen geweest waar we naar toegewerkt hebben, waar alles op zijn plek gevallen is. We hebben alles gewonnen wat we konden winnen. Ik ben ongelooflijk trots op mijn jongens."

Veel tijd om na te genieten is er niet. De volgende uitdaging is alweer gevonden. Over twee weken staat een internationaal toernooi in Duitsland op het programma.

Gerelateerd