Caiway verhuist naar Schieveste

03-04-2018 Nieuws Kor Kegel

Albert Vergeer wil groeien naar een half miljoen afnemers

SCHIEDAM – De driehonderd medewerkers van Caiway krijgen hun werkplek komend najaar in een flat achter station Schiedam-Centrum. Voordeel van het hoofdkantoor op de locatie Schieveste is de voortreffelijke bereikbaarheid. “De uitstekende aansluiting met het openbaar vervoer én de auto biedt ons toegang tot een groter aanbod van gekwalificeerd personeel”, zegt CEO Albert Vergeer.  

“Caiway is in de loop der jaren erg hard gegroeid en dat willen we doorzetten. Het nieuwe pand biedt voldoende ruimte voor onze huidige én toekomstige medewerkers. De bereikbaarheid van het kantoor heeft daarom een belangrijke rol gespeeld in de keuze van deze locatie”, licht Vergeer toe. Vanochtend heeft hij de medewerkers ingelicht over de verhuizing.  

Het glasvezelbedrijf annex kabelaanbieder is nu gevestigd aan de Industriestraat 6 in Naaldwijk, maar het bedrijf heeft meer kantoren in het Westland en Rotterdam. Ook zestig medewerkers van Delta gaan vanaf de Overschieseweg in Schiedam werken. Caiway en Delta vallen sinds dit jaar onder een zelfde groepsstructuur, het gevolg van de overname eind 2017 door de Zweedse investeerder EQT Infrastructure. Vanuit Schieveste wordt de groeiambitie verder vorm gegeven. Vergeer: “Het werken onder één dak is vanuit praktisch oogpunt natuurlijk een stuk prettiger voor de samenwerking. Het nieuwe kantoorpand beschikt daarnaast over moderne faciliteiten en werkplekken en biedt een open indeling om die samenwerking te faciliteren.”  

Caiway levert al meer dan dertig jaar televisie, telefonie- en internetdiensten aan ruim tweehonderdduizend klanten, van wie de meesten in het Westland en Schiedam wonen en werken. Caiway is uitgegroeid tot de op één na grootste glasvezelprovider van Nederland en wil doorgroeien tot een bereik van een half miljoen mensen. Het bedrijf is al actief in Gouda, Krimpen aan den Ijssel, Hendrik-Ido-Amacht, Loenen aan de Vecht, Doorn, Aalsmeer, Ijsselstein, Harderwijk, Hilvarenbeek, een groot deel van Twente en een deel van Gelderland. 
In 1981 heette het bedrijf nog Centrale Antenne-Inrichting Westland (CAIW) en ging het vooral om tv-aansluitingen. In 1995 werd het bedrijf ook als internetprovider actief onder de naam Kabelfoon. Sinds juli 2004 vallen alle diensten onder één organisatie en wordt de merknaam Caiway gebruikt.  

Vanaf 1 september sluit het bedrijf stapsgewijs de huidige kantoren. Een pakket met compensatievoorzieningen is met de ondernemingsraad besproken en maakt onderdeel uit van de adviesaanvraag.