Chauffeurs betrokkenen schietpartij Boomgaardstraat aangehouden

14-02-2020 Nieuws Redactie

De drie mensen die na het schietincident de benen namen; foto: politie


SCHIEDAM - De politie heeft afgelopen woensdag, twee verdachten aangehouden voor de schietpartij in de Boomgaardstraat. Hierbij kwam op 28 december een 26-jarige man  ut Rijswijk om het leven.

Eerder hield de politie ook al twee mannen aan in het onderzoek naar de schietpartij. Het politie-onderzoek wees uit dat na het schietincident drie mensen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestond dat één van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim vierhonderd meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Dit liep tot de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een automobilist zijn opgepikt.
 
De eerste aanhouding in het onderzoek werd verricht op 14 januari. Dit betrof de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning. Woensdag 22 januari werd een tweede verdachte aangehouden, een 31-jarige man uit Den Haag. Daarop werd via buurtonderzoek en ook publieke oproepen naar getuigen geprobeerd de twee anderen te vinden. Zie dit artikel.

Een van hen is nog altijd niet gevonden. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een vrouw. De twee mannen die woensdag zijn aangehouden zijn een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. Zij worden ervan verdacht de verdachten in de Ooievaarsteeg te hebben opgepikt met de auto. De twee zijn gisteren heengezonden

Nog altijd nodigt de recherche mensen die het drietal op 28 december hebben zien lopen en informatie kunnen verschaffen, contact te nemen met T: 0900-8844, of anoniem via T: 0800-7000.Gerelateerd