China wil meer weten van Frankelandgroep

31-10-2018 Nieuws Kor Kegel

De delegatie uit Sichuan was door Erasmus en de rijksoverheid op het spoor van Frankeland gezet

SCHIEDAM – Na een bezoek aan Schiedam willen toplieden van de gezondheidszorg in de Chinese provincie Sichuan nog veel meer weten hoe de kwaliteit van de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen zou moeten zijn. De directeuren zorg van de Frankelandgroep, Minke de Jong en Roel van Tongeren, hebben na hun ontvangst van de Chinezen vorige week vrijdag de uitnodiging gekregen om op verschillende locaties in Sichuan de zorgverstrekkers breed te adviseren. Dat zal in 2019 gebeuren.  

Sichuan telt 87 miljoen inwoners en is van plan duizenden verpleeg- en verzorgingshuizen te bouwen. De Chinese delegatie kwam naar Frankeland aan de Sint Liduinastraat op aanraden van de Erasmus Universiteit Rotterdam en het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport.

De Frankelandgroep valt nu dus ook in het buitenland op doordat ze zich in allerlei categorieën onderscheidt. Beste Werkgever van Nederland, Beste Werkgever in de Nederlandse Zorg. Meest cliëntvriendelijke zorginstelling. Gouden Keurmerken voor alle vijf locaties en de thuiszorg. Genomineerd voor het Beste Menu in de Zorg.  

De internationale belangstelling voor de prestaties van de Frankelandgroep neemt toe. In juli ontving Frankeland een Japanse delegatie die de hoge score van de Frankelandgroep op de ZorgkaartNederland had gezien en deze ‘top of the bill’ met eigen ogen wilde aanschouwen. De Japanse delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven (met name robotica), zorgorganisaties en fysiotherapie. 
De Japanners werden bijgepraat over het zorgstelsel in Nederland en de eigenzinnige visie van de Frankelandgroep hierop, vooral ook waar het de ‘warme’ zorg betreft. De bewoner staat centraal – dat is fundamenteel in de visie van de Frankelandgroep. De Japanners kregen een positief gevoel over hoe het óók kan!  

De Chinezen vertrokken eveneens met een optimistisch besef dat goede zorg van bewoners in de praktijk haalbaar is. Minke de Jong en Roel van Tongeren gaven inzicht in het belang van samenhang tussen ouderenzorg, welzijnsvoorzieningen en wijkbinding. De enthousiast geraakte delegatie uit Sichuan beloonde ze niet alleen met porseleinen bordjes met afgebeelde reuzenpanda’s – Sichuan is de enige provincie in China waar de beschermde reuzenpanda nog voorkomt – maar tevens kreeg de directie van de Frankelandgroep de uitnodiging om naar Sichuan te komen om ter plekke te vertellen hoe in Schiedam en Vlaardingen de zorgvraagstukken worden aangepakt.  

Bovendien komt morgen een delegatie van KPMG in Finland naar de Liduinastraat om kennis op te doen hoe je verpleeghuiszorg, revalidatie, behandeling, beschermd wonen, welzijn, ontspanning en sport onder één dak kunt samenbrengen én kunt betalen plus dat je voor een goede sfeer onder klanten en personeel kunt zorgen. KPMG, internationaal vermaard als accountants- en adviesorganisatie, vaardigt 28 Finnen af om zich breed te oriënteren.