Chris Oomen koopt ANP

28-05-2021 Nieuws Redactie

Oomen bij zijn afscheid, samen met een collega van DSW


SCHIEDAM - Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) is gekocht door Chris Oomen. Hij koopt het persbureau van John de Mol.

"Talpa Network verkoopt het ANP aan maatschappelijk investeerder Chris Oomen, de voormalige topman van DSW", zo laat het ANP zelf weten. Talpa is sinds 2018 eigenaar van het persbureau en gaf toen aan deze aankoop te zien als basis voor een op te zetten nieuwsdienst op internet, tv en radio. Talpa verkoopt het persbureau nu naar verluidt omdat het 'niet langer past als een van de kernonderdelen binnen het netwerk'.

Het ANP is met 250 medewerkers het grootste Nederlandse persbureau. Het levert nieuws aan afnemers als RTL Nederland, de NOS, De Telegraaf, de Volkskrant, het AD, NRC en regionale dagbladen. De partijen maken niet bekend hoeveel Oomen voor het ANP betaalt. Talpa kocht het persbureau voor ongeveer dertig miljoen euro.

Chris Oomen (1949) was jarenlang bestuursvoorzitter van DSW, waar hij twee jaar geleden stopte. Hij verdiende daarnaast veel geld op de beurs en gaf bij gelegenheid aan dit te willen beleggen in maatschappelijke doelen. Oomen wil het persbureau voor de lange termijn continuïteit bieden en noemt het tegenover het FD 'onderdeel van Nederlands maatschappelijk erfgoed', dat 'Nederland sinds 1934 voorziet van een onafhankelijke journalistieke feitenbasis'. Oomen stelt dat de koop van het ANP voor de lange termijn is.Gerelateerd