Compensatie vervoerskosten Hoekse Lijn 'rijdt nog even uit'

25-09-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Vaste gebruikers van het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn, kunnen ook in de eerste weken dat de nieuwe metro rijdt gebruikmaken van korting.

Voor forensen en andere ov-gebruikers die op saldoreizen met hun ov-kaart is vorig jaar februari een tijdelijke korting ingevoerd op het kilometertarief van 63 procent, van toen € 0,139 naar afgerond € 0,05 per kilometer. De kosten van een busrit bestaan uit deze kilometerprijs en een vast bedrag van vorig jaar 90 cent per rit. Ondertussen zijn die tarieven iets aangepast; de ritprijs is dit jaar bijvoorbeeld 96 cent.

Reizigers met maand- of jaarabonnementen van de RET konden sinds begin vorig jaar een korting krijgen op hun abonnementskosten. Die liep op van twintig euro in de maand voor mensen die tenminste tien dagen per maand onderweg waren, tot veertig euro voor mensen die praktisch alle werkdagen in de maand (twintig) van de bussen van het vervangend vervoer gebruik maakten. Reizigers moesten deze korting wel zelf aanvragen.

De gebruikers van deze betaalvormen kunnen na aanstaande maandag nog enkele weken gebruikmaken van de kortingen, zo stelt de RET. Die blijven in stand tot de geprogrammeerde dienstregeling geldt: de testperiode loopt door als de eerste metrostellen rijden. Dat zijn dan de stellen op lijn B, tussen Hoek van Holland en Nesseland. Metrolijn A vertrekt dan nog net als vandaag vanaf Schiedam-Centrum. Als zich geen problemen voordoen worden extra ritten ingevoegd; dan loopt de korting af. Die extra ritten zijn de vertrekken op lijn B vanaf Vlaardingen-West, doordeweeks in de spits, richting Binnenhof in Ommoord.

Zie ook dit bericht.


Gerelateerd