Corina Poldervaart moet ambtenarij op orde krijgen

26-08-2021 Nieuws Redactie

Corina Poldervaart neemt een 010-mentaliteit mee

SCHIEDAM – Corina Poldervaart uit Zwartewaal wordt de rechterhand van de Schiedamse gemeentesecretaris Caroline Bos. Burgemeester en wethouders zijn gelukkig dat met haar komst het ambtenarenkorps weer een tweehoofdige directie krijgt. Dat maakte loco-burgemeester Antoinette Laan vandaag bekend.  

Een belangrijke taak voor de 51-jarige Corina Poldervaart is het verder op orde krijgen en doorontwikkelen van de ambtelijke organisatie van de gemeente Schiedam. Tijdens een uitgebreide selectieprocedure kwam ze duidelijk naar voren als de meeste geschikte kandidaat voor de functie van adjunct-directeur bedrijfsvoering. Ze is opgeleid aan Nyenrode en werkte dertig jaar bij de Rabobank in verschillende managementfuncties. Zelf zegt ze een 010-mentaliteit te hebben, waarmee doorgaans zowel ‘een woorden maar daden’ als ‘niet lullen maar poetsen’ wordt bedoeld. Handen uit de mouwen, met andere woorden. 
“Wij zijn ervan overtuigd dat zij onze organisatie met haar deskundigheid en ervaring vooruit kan brengen”, liet loco-burgemeester Laan vandaag weten.  

Ze verwacht in oktober in het Schiedamse stadskantoor aan de slag te gaan. Ze is voor het leven benoemd tot  senator van Junior Chamber International, waarvan ze in 2009 nationaal president was.