Curfs kandidaat voor Overheidsmanager van het Jaar

19-07-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Desirée Curfs, directeur van het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts, is genomineerd voor de titel Overheidsmanager van het Jaar 2018.

Na een eerste nominatieronde is zij ‘overgebleven’ met vier andere genomineerden op de ‘shortlist’. Curfs is volgens het nominatierapport een verbinder pur sang. Als directeur van het participatiebedrijf creëert zij dwarsverbanden tussen de drie gemeenten, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners, aldus de nominatie. "Met haar visie inspireert zij haar medewerkers het verschil te maken voor een ander. Als een bevlogen overheidsmanager is zij met haar organisatie het boegbeeld van het werkveld van het sociale domein." In een eerste reactie laat Curfs weten 'zeer vereerd te zijn'.

De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de betogen, waarin de aandragers van de genomineerden vol lof over hun (oud-)collega spreken. "Alle voorgedragen overheidsmanagers zijn excellente leidinggevenden, de vijf die doorgaan hebben allen iets onderscheidends’’, aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en Commissaris van de Koning i de provincie Drenthe. De verschillende overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, adviesorganen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in het kader van het thema van de verkiezing ‘Leider in Verbinding’.

Curfs neemt het nu op tegen Zeger Baelde, directeur Bedrijfsvoering van de RDW, Rob Keet, teamleider Grootschalig Optreden van de Nationale Politie (eenheid Noord-Holland), Abigail Norville, directeur Human Resources, Ontwikkeling, Communicatie en Juridische Zaken bij de gemeente Rotterdam en Emine Özyenici, directeur Informatievoorziening en Inkoop van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De jury gaat in gesprek met de managers; halverwege september worden de drie finalisten bekendgemaakt. Vervolgens zal de jury bij de finalisten op werkbezoek gaan. Tijdens een feestelijke avond in de Ridderzaal op 19 november wordt één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2018’.Gerelateerd