D-Day op Violier

02-10-2015 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Vijftig dingen die je gedaan moet hebben. Voor je twaalfde, in Schiedam, in de natuur. Die 'afvinklijst' presenteert NME-centrum aanstaande vrijdag. De lijst wordt aangeboden samen met een speciale Donald Duck (DD) over spelen in de natuur.

Wethouder Patricia van Aaken zal het eerste exemplaar aanbieden aan de kinderen van groep 6/7 van basisschool De Violier. Zij leest in de klas ook een verhaal voor in het kader van de Dag van de Duurzaamheid (DD).

Zodoende is het D-Day op De Violier. Duurzaamheid centraal. Het verhaal van de wethouder voorleest wordt geschreven door prinses Laurentien en Jan Terlouw. Na het voorlezen wordt het verhaal besproken, net als het bredere thema Duurzaamheid. NME-centrum zal ook een lesprogramma over dit thema verzorgen.

De Donald Duck die wordt uitgereikt is speciaal geschreven in het kader van het provinciale programma Groen doet Goed waaraan de gemeente Schiedam heeft meegedaan. Het blad gaat over spelen in de natuur en laat kinderen en ouders zien dat de natuur leuk, dichtbij, gratis en makkelijk te bereiken is. Alle kinderen van de basisscholen in Schiedam krijgen deze Donald Duck in de loop van de komende weken.

Ook de lijst met vijftig dingen die-je-gedaan-moet-hebben wordt aan alle basisschoolleerlingen van de gemeente Schiedam aangeboden.

Gerelateerd