D66 wil uitstel renovatie Ooievaarsbrug

09-01-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De fractie van D66 in de gemeenteraad stelt voor dat het Schiedamse college, het Fonds Schiedam-Vlaardingen vraagt of de renovatie van de Ooievaarsbrug kan worden uitgesteld. Dit om de stad toegankelijk te houden voor watersporters.

Het fonds, dat de renovatie van de brug financieel mede mogelijk maakt, stelt eisen aan het moment van besteding van de bijdrage. Volgens wethouder Alexander van Steenderen nopen die voorwaarden tot renovatie van de brug in het watersportseizoen.

"De geplande renovatie van de Ooievaarsbrug lijkt een nieuwe hindernis te worden voor watertoeristen die onze stad willen bezoeken", aldus raadslid John van Sliedregt, die het dilemma verwoorde in vragen aan B&W. "Door het drama rond de Proveniersbrug heeft het imago van Schiedam bij watertoeristen een forse deuk opgelopen; een nieuw obstakel (..) midden in het vaarseizoen, is daarom onwenselijk", aldus Van Sliedregt.

Hij stelt voor 'gezien de bijzondere omstandigheden en het belang van een goede doorgang voor watersporters èn Schiedam, te vragen de termijn waarbinnen de subsidie besteed dient te worden te verlengen'. Van Sliedregt wil verder graag weten welke gevolgen de renovatie van de Ooievaarsbrug heeft voor de fluisterboot. Deze passeert de brug op haar route twee maal.


Ook over een heel ander onderwerp stelt D66 vragen aan B&W. Marcel Bregman wil meer weten over het referendum inzake de associatieovereenkomst met Oekraïne op 6 april. Hij wil van het college weten welk budget en andere middelen beschikbaar zijn om 'de toegankelijkheid van het democratisch proces' te garanderen.


 
 Gerelateerd