Damen saneert

04-08-2020 Nieuws Redactie


GORINCHEM - Damen Shipyards gaat saneren. Het scheepsbouwconcern wil van ruim duizend medewerkers af. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf naar aanleiding van berichtgeving door het Financieel Dagblad.

In Nederland wil het moederbedrijf van Damen Shiprepair Rotterdam - het voormalige Wilton-Fijenoord -  173 banen schrappen. Het staat vrijwel vast dat er ook Schiedam werk verloren gaat. De meeste banen - een kleine negenhonderd - verdwijnen in Roemenië.

Het concern saneert met name in de divisie Mid-Sized Vessels (MSV), die niet-standaardschepen bouwt, zoals patrouilleboten voor buitenlandse kustwachten, baggerschepen en ferry's. Ook de divisie Shiprepair & Conversion (DS&C), waaronder de Schiedamse vestiging valt, heeft het moeilijk, zo stelt het FD. Opdrachten uit de offshore-sector blijven uit, maar vanwege de Coronacrisis vallen ook orders voor onderhoud van cruiseschepen weg. Damen mikt bij DS&C vooral op kostenbesparingen. Naar verluidt wordt onderzocht of banken in verband met beoogde herfinanciering een financieel belang willen nemen in de verlieslatende divisie.Gerelateerd