Dan sta je toch even raar te kijken, tenzij je fotograaf bent

29-08-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Je staat toch even raar te kijken, als je een trein voorbij ziet komen die je doet herinneren aan je vroegste jeugd, of was het nu van beelden die je zag toen je kind was, van dus nog eerder?

Hondekoppen, niet de snuit van een trouwe viervoeter, maar het treinstel uit 1954, Die zag je vroeger nog wel rijden, ook al waren ze geel, niet groen. Maar die Muizeneus, dat was wel van heel lang geleden. Rijdend al van voor de oorlog, met een voorste stel dat spits toeliep, als het koppie van een muis. Reden die nog in de jaren 60? Ja, zelfs nog in de jaren 70 en 80, maar dan aan de boorden van Nederland, in Noord-Holland en in Zuid-Limburg. De herinnering is vaag.

Afijn, sinds donderdag staan die twee historische treinen, deel uitmakend van het tijdsbeeld van 'na de oorlog' weer op het netvlies. Ze kwamen langs, bij De Kandelaar. Paul Meuldijk, niet zo verrast als de gemiddelde Schiedammer, maar met fototoestel in de aanslag, maakte bijgaande beelden.

Hij zag dat de trein die voorbij kwam, vanuit het spoorwegmuseum in Utrecht onderweg voor onderhoud naar Leidschendam, een gekoppeld stel was van beide treinstellen, Muizeneus en Hondekop.

Bekijk de foto'sGerelateerd