Danny Buter komt Brazilian jiu-jitsu geven in Schiedam

10-09-2017 Nieuws Kor Kegel

Danny Buter komt Brazilian jiu-jitsu geven in SchiedamDit kan nu ook in Schiedam!

SCHIEDAM – Voor de vechtsport Brazilian jiu-jitsu kon je tot nu toe niet in Schiedam terecht. Er zijn honderd locaties in Nederland waar je de sport kunt beoefenen, de dichtst bijzijnde was in Rotterdam, maar Johan van Ee heeft het lesprogramma van zijn sportschool Yohan Dojo ermee uitgebreid.

En hoe! Meervoudig Nederlands kampioen en Europees kampioen Danny Buter komt voortaan op dinsdag- en vrijdagavond naar de sportschool aan de De Brauwweg 38-44 om er les in te geven. “Een superuitbreiding”, zegt Johan van Ee. “We zijn er erg trots op. Danny heeft enorm zin om zijn kennis en passie over te brengen. En iedereen, dames en heren, iedereen is welkom om gratis proef te trainen!”  

Braziliaans jiu-jitsu (BJJ) is in Nederland een gestaag bekender wordende Martial art (krijgskunst) , maar wereldwijd is de vechtsport al zeer populair. BJJ is voornamelijk gericht op grappling ofwel het grondgevecht. Het doel is om een dominante controlepositie te krijgen en van daaruit de tegenstander tot overgave te dwingen. Trainer Danny Buter: “Het voordeel is dat een ieder op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo de sport kan beoefenen. Het mooie is dat door het grondgevecht de kans op blessures zeer klein is.”

Brazilian jiu-jitsu is een complexe sport die veel controle en zelfbeheersing vergt. Daarom wordt het in Nederland nog weinig aan de jeugd aangeboden. “Maar dat zien wij juist als een uitdaging”, zegt Johan van Ee, die dolenthousiast is over deze verrijking van zijn succesvolle sportschool. Oud-judoka’s kunnen hun judopak uit de kast halen en weer de mat betreden!  

Yohan Dojo is de naam van de sportschool, die Johan van Ee in januari 2014 in Klaverstede aan de De Brauwweg begon. Maar de naam van de school krijgt de minstens zo belangrijke toevoeging Team Takeshi.
Johan van Ee legt het uit. Zijn school is in Japan geregistreerd, Japan is de bakermat van vele vechtsporten. Daar verbonden ze zijn voornaam aan de school, die een wereldwijd erkend opleidngsinstituut is in het kyokushin ofwel vol-contact-karate. Team Takeshi geeft uiting aan de vorm. Takeshi is Japans voor krijger en in de filosofie van Johan van Ee drukt het uit dat ieder klaar staat voor de ander, ongeacht leeftijd, afkomst of beperking.
Johan van Ee: “Team Takeshi drukt uit dat we als school een team zijn – een geheel. Ons team is groter dan de instructeurs en de leden van de school, maar bestaat ook uit de medewerkers achter de schermen. We zijn er voor elkaar en dat geldt binnen de school bij alle sporten, of het nu boksen, thai-kickboksen of karate is.”  

Binnen het Team Takeshi is Johan van Ee de hoofdtrainer kyokushin-karate en ook trainer thai-kickboksen. Hij heeft al zeventien jaar ervaring met coachen, lesgeven en wedstrijden. Daarnaast is hij oefentherapeut Cesar, een paramedische therapie gericht op houding en beweging bij jeugd, volwassenen en senioren. Met deze studie tracht hij bij de trainingen uit iedereen het optimale te halen.  

Yohan Dojo, Team Takeshi – je kunt er lid van worden vanaf je vijfde jaar en de eerste twee trainingen zijn gratis, bij wijze van introductie. De jeugd draait veel wedstrijden met kyokushin-karate en thai-kickboksen. De school heeft veel opkomend talent, met meervoudige Nederlandse en internationale kampioenen. Senpai Johan van Ee zal belangstellenden van harte te woord staan en zijn ervaring doorgeven.

Reacties