Dans mee met Liduina

09-09-2015 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - DansZee organiseert een dansoptocht door de stad. Op 15 oktober trekken naar verwachting tweehonderd kinderen een  danslint door het historische centrum van Schiedam. Het moet 'een fantastisch schouwspel' worden.

DansZee is het bedrijf van Anuschka Coumou. Zij is dansdocent in woont in Schiedam en richt zich bijzonder op kinderen en jongeren. "Ik houd er enorm van om op de fantasiewereld van kinderen in te spelen en door middel van het lichaam deze fantasie tot uitbeelding te brengen." Ze gaf ‘Dansen zonder Poespas’ aan kleuters en Streetdance aan teeners in Buurthuis Zuid, verzorgde naschoolse activiteiten op brede basisscholen in Schiedam en liet kinderen dansen tijdens de festivals Verueno en Cultuurborrelt.

Op 15 oktober, rond half zes 's avonds, houdt zij in het kader van het Liduinajaar in Schiedam het project 'DansMee met Liduina'. Coumou wil dan met kinderen van verschillende basisscholen en van KomKids dansend door de stad. DansZee start dezer dagen met het aanleren van een 45 minuten lange dans over het leven van Liduina. De grootste uitdaging is volgens Coumou om de muziek en danspasjes 'pas' te maken met de Schiedamse plattegrond. "Normaliter geef ik les in kleine speelzalen, nu moet ik weten hoe groot de passen moeten zijn en hoe lang de muziekjes, om rond de Grote Kerk te komen met tweehonderd kinderen. Een geweldige uitdaging om een danslint te verzorgen die een educatieve waarde heeft voor kinderen en ook nog leuk is om te zien voor publiek."

 Gerelateerd