Dansen voor Sinterklaas

30-11-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Dansen voor Sinterklaas. Geweldig was dat, vanavond in de kantine op het sportpark Willem-Alexander. Sinterklaas en zijn Pieten waren daar te gast op hun toer door Schiedam. 

De kinderen van handbalvereniging Ventura, ballet- en dansstudio Schiedam en voetbalclub Kethel Spaland ontvingen de goedheiligman. Heel veel mama's en papa's wilden daar ook maar wat graag bij zijn. Het allermooiste, zo vertelde Livia Dallaserra (7), was om te dansen voor Sinterklaas. Of de handballers en voetballers dat ook vonden, vertelt het verhaal niet - maar het was wel een enorme berg kinderen die op het podium of daar voor, de Sint blij maakten met hun plezier. Het werd een hele drukke, dolle boel.

De ontvangst van het hoge gezelschap leerde de samenwerkende verenigingen ook iets over de capaciteit van de kantine van het complex dat ze delen. Honderdvijftig kinderen van de balletschool, honderdveertig voetballers en twintig handballende kinderen hadden zich aangemeld om aanwezig te zijn, de eerste keer dat Sinterklaas langskwam op het sportdak. Bijna ieder van de kinderen had een volwassene bij zich, vaak wel twee. Tel maar op.. het was goed druk. Dat zorgde wel voor wat zenuwen bij de gastheren en -dames van de organisatie en bij de kinderen die door Sinterklaas naar voren werden gehaald. Maar gedragen door ieders enthousiasme, kwam het allemaal goed.

Dit artikel is na publicatie gewijzigd.

Bekijk de foto's


Gerelateerd