David Roodenburg gaat leiding geven aan Huisman

09-04-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Huisman Engineering heeft vandaag bekendgemaakt dat David Roodenburg benoemd is tot nieuwe bestuursvoorzitter van het bedrijf.

Roodenburg (36) wordt 'de derde generatie' van de familie die leiding gaat geven aan de bouwer van zware en grote installaties. Hij volgt Theo Bruijnickx op.

Huisman is sinds 1980 in handen van de familie Roodenburg, in eerste instantie onder leiding van Ies Roodenburg. Het bedrijf telde toen twintig werknemers. Joop Roodenburg, de vader van David, bouwde het bedrijf vanaf 1990 uit 'van een regionale speler tot een gerenommeerde multinational', aldus het bericht bij de aankondiging van de benoeming. Het bedrijf groeide naar tweeduizend werknemers.

Joop Roodenburg gaf in april 2018 het stokje aan de top van het bedrijf over aan Theo Bruijninckx. Roodenburg werd voorzitter van de raad van commissarissen, met de aankondiging op die manier het bedrijf voor te bereiden op de volgende generatie Roodenburg. Hij blijft de komende tijd betrokken bij het bedrijf, in een adviserende rol.

Ook Bruijninckx blijft actief binnen Huisman; hij wordt financieel-directeur. "Als onderdeel van de transitie zal David Roodenburg Huisman blijven leiden in nauwe samenwerking met Theo Bruijninckx", stelt Jaap Korf namens de commissarissen. "We wensen David alle wijsheid en kracht om het bedrijf vooruit te helpen en we zullen hem bijstaan met advies.”

David Roodenburg, werktuigbouwkundige en master in Precision Microsystem Engineering, stelt trots te zijn dat hij de leiding van het bedrijf over mag nemen. "Huisman is een waardevol team van vakbekwame mensen, dat samen met trouwe opdrachtgevers van gedurfde ideeën werkelijkheid maakt. Door decennialang hard werken en het enorme vertrouwen dat klanten in ons gesteld hebben, heeft Huisman haar reputatie opgebouwd. We hebben het geluk dat we deze reputatie nu kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, de overgang naar nieuwe energiebronnen te versnellen en de uitstoot van fossiele brandstoffen aanzienlijk te verminderen."

Ook de dochter van Joop Roodenburg, Charlotte, werkt eveneens in de top van het bedrijf, als verkoopmanager.Gerelateerd