DCMR krijgt klachten over geluidsoverlast sportscholen

17-06-2020 Nieuws Redactie

REGIO –  De meldkamer van DCMR heeft klachten ontvangen over geluidsoverlast door sportscholen in de regio die sportactiviteiten in de buitenlucht aanbieden. De milieudienst roept sportscholen op bij het buiten sporten aan de buren te denken.

"Sinds de versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus is binnen sporten nog steeds verboden. Dit raak vooral sportschoolhouders,” meldt DCMR. "Zij zoeken creatieve oplossingen en willen sportactiviteiten in de buitenlucht aanbieden. Maar ook bij het buiten sporten moeten sportscholen zich aan de voorschriften en regels houden.”

Mogelijkheden

De DCMR adviseert sportscholen die buiten lessen willen verzorgen zelf te bedenken op welke plek de kans op overlast het kleinst is. "En vraag bij de gemeente na wat de mogelijkheden en regels zijn. Maak alleen gebruik van versterkt muziekgeluid als dit echt noodzakelijk is voor de lessen en het op die plek is toegestaan. Een mooie oplossing om overlast te voorkomen, is bijvoorbeeld de zogenaamde ‘silent disco’.”

Handhaving

Wanneer de meldkamer van DCMR klachten ontvangt over geluidsoverlast, vragen de medewerkers de melders om begrip. "Mocht er sprake zijn van grote overlast, dan zullen wij in gesprek gaan met de betreffende sportschoolhouder. We kijken welke aanvullende maatregelen de sportschool kan nemen om overlast te beperken. Wanneer de overlastmeldingen aanhouden gaan wij, in overleg met de betreffende gemeente, toezicht houden.”

De DCMR controleert alleen op overlast door (buiten)sportactiviteiten als deze onderdeel zijn van een bestaande sportlocatie. Groepen sporters die bijvoorbeeld in een park overlast veroorzaken, vallen onder de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeenten. Op die plekken controleert de afdeling handhaving van de gemeente.

 Gerelateerd