De Erker weer open als het kan

23-05-2020 Nieuws Redactie

Ina Blans met de wethouders Marcel Bregman (l) en Jeroen Ooijevaar op het dak van De Erker, bij de feestelijke aankondiging van het zonnedak op het wijkcentrum


SCHIEDAM - Ina Blans-Visser, bedrijfleidster van De Erker, stelt de vele gebruikers en bezoekers van het wijkcentrum gerust: "Wij zijn niet failliet."

Het gerucht ging dat De Erker gesloten is en blijft omdat het niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Daar is geen sprake van, aldus Blans. "We moesten in verband met het Coronavirus sluiten." En opnieuw open gaan blijkt niet zo eenvoudig.

"De Erker is groot", zo stelt Blans in een verklaring op Facebook. "Twaalf ruimtes/lokalen/zalen en een groot kantoor. 52 Vrijwilligers en 3 betaalde krachten. Wij hebben met heel veel regels te maken en vallen in de noodwet onder vijf categorieën."

Het vergt dus tijd en geduld om er voor te zorgen dat het wijkcentrum voldoet aan de voorwaarden. Blans: "Wij, het bestuur en bedrijfsleiding, zijn echt druk bezig om alles goed op papier te krijgen. Zodra dit goedgekeurd is, worden al onze vrijwilligers als eerste op de hoogte gebracht."

Waarbij opgemarkt dat de meeste vrijwilligers vallen in de groep die extra riscio loopt in geval van een Coronabesmetting. "Zij zijn straks als het zover is onze belangrijkste graadmeter over wanneer we open gaan!"

Wel is al het kinderdagverblijf weer opengegaan en ook Radio De Erker is weer te beluisteren. Verder wordt er nog steeds verbouwd en gebouwd aan het pand. "Werklui zijn in De Erker de laatste puntjes op de i aan het zetten voor wat betreft het energiezuinig maken van het gebouw." Verder halen dak- en thuislozen hun post als ze dat willen twee maal per week op - De Erker verzorgt het voor hun belangrijke systeem van het hebben van een postadres.

Blans: "Zodra er ook voor ons Erkermensen duidelijkheid is over wanneer we weer opengaan, hoe we het in de praktijk goed naar de verplichte Coronaregels kunnen uitvoeren en wij voor zowel de gasten als de vrijwilligers van stichting De Erker een Coronaveilige Erker kunnen aanbieden, gaan wij helemaal open!"Gerelateerd