Categorieën

Service

De Provenier: dubbelprachtig

De Provenier: dubbelprachtig
Nieuws

De Provenier: dubbelprachtig

  • Romy Landegent
  • 29-05-2016
  • Nieuws
De Provenier: dubbelprachtig

Marcel van Suijlekom: welkom! Foto: Romy

ROMY's RUMOER – De keuken van restaurant De Provenier is open – ja, het kostte enige moeite. Reden genoeg om een tafel te reserveren en ons lekker te laten verwennen.

We werden hartelijk ontvangen door de dames van het restaurant, gevestigd in het aloude Proveniershuis. Misschien was het omdat we nieuwsgierig waren, maar voor we het goed en wel door hadden, waren we bezig aan een rondleiding in alle vier de zalen van het restaurant...

Het zag er prachtig uit, met totaal 92 zitplaatsen binnen; op het buitenterras met uitzicht over de Schie kunnen honderdtwintig mensen terecht.

De menukaart zag er net zo prachtig uit, met veel bijzondere gerechten. Wij kozen voor het driegangenverrassingsmenu, dat was erg lekker.

De eigenaar, Marcel van Suijlekom kwam na afloop bij ons aan tafel een praatje maken en liet ons daarna ook zijn mooie keuken zien; er waren wat installatieproblemen geweest de afgelopen weken. Heel erg sneu, want tot twee keer toe kon daardoor een geplande opening niet doorgaan! Marcel loste het goed op door wel het terras eerder open te laten gaan en hapjes te serveren.

Wij wensen Marcel en zijn staf heel veel succes in zijn nieuwe zaak, die zeker een aanwinst is voor Schiedam.