De Ververs met de noorderzon vertrokken

05-09-2017 Nieuws Kor Kegel

De Ververs met de noorderzon vertrokkenWilma verder weg

VOORST – Het is de buren in Voorst niet bekend, of er bij de luxe woonboerderij in Voorst al eerder bestelbusjes stonden om meubelen en andere huisraad naar een ander adres te brengen. Maar toen ze vrijdagavond zagen dat er nog wat huisraad een bestelbus in ging evenals de twee honden van Gerard en Wilma Verver-Aartsen en het echtpaar wegreed, leek dat op een afscheid van de luxe woonboerderij in Voorst.

Ze woonden daar sinds maart 2016, ver boven hun stand, want de curator in hun faillissement, mr. Kees van den Bergh, had hun inkomen vastgesteld op 1400 euro, maar alleen al de huur van de Gelderse woonboerderij kwam op 2050 euro, energielasten, verzekeringen en lokale belastingen nog niet meegeteld. Omdat gebleken is dat er onder meer leefgeld kwam uit de fysiopraktijk van Gerard Verver in Harderwijk, zag de curator kans om beslag te leggen op rekeningen van de praktijk. Het gaat immers om geld dat niet het failliete echtpaar Verver ten goede had mogen komen, maar dat ze in de boedel hadden moeten steken om enigszins hun schuldeisers te compenseren.  

De Schiedamse journalist mr. Fred van Overbeeke had zaterdag de primeur met ‘brekend’ nieuws op de website Schiedamstad: “De vlag kan uit in het Gelderse plaatsje Voorst: de Ververs zijn met de noorderzon vertrokken.” Bij het invallen van de schemering verdwenen ze spoorslags.
Fred van Overbeeke begreep van collega’s uit de Achterhoek dat uiteindelijk de verhuurder van de woonboerderij met huisuitzetting dreigde. Dat is Witte Rentmeesters, handelend namens Antoinette barones van Lynden, de eigenares van de woonboerderij. Gebleken is dat curator Van den Bergh behalve op de fysiopraktijk van Gerard Verver ook met terugwerkende kracht beslag mocht leggen op de aan de verhuurster betaalde huurpenningen. De baronnes had immers kunnen weten dat haar huurders failliet waren verklaard en dat de huur door anderen werd betaald. Deze huurpenningen hoorden in de boedel terecht te komen. Mogelijk hebben de curator en Witte Rentmeesters overeenstemming bereikt dat de curator geen beslag zou leggen, maar dat de huuropzegging dan wel uiterlijk op 31 augustus geëffectueerd moest zijn.
Tegen de curator hadden de Ververs zich nog kunnen verzetten, maar tegen huisuitzetting door de eigenaar konden ze niet opboksen. Dat zou de reden zijn voor hun plotselinge vertrek.  

In de Stentor, een regionaal dagblad dat onder andere in Gelderland verschijnt, zegt echter de woordvoerder van de Ververs, Klaas Wilting, dat ze nog tot april 2018 hadden kunnen blijven. Want dan is er de behandeling van het hoger beroep tegen de rechterlijke uitspraak die de curator gelijk gaf met de huisuitzetting.
In de visie van Wilting zijn de Ververs uit eigen beweging vertrokken. Hij zegt in de Stentor en het AD niet waar ze naartoe gaan. “Niet naar het buitenland. Het is een keurige familie. Ze vluchten niet.”  

Schiedam24 krijgt af en toe reacties dat de Verversoap geen Schiedams nieuws meer is en dat de familie met rust moet worden gelaten. Zo lang evenwel het Schiedamse aannemingsbedrijf v.d. Tempel nog tonnen te goed heeft van de Ververs, blijft het interessant welke manoeuvres de oud-burgemeester van Schiedam en haar echtgenoot uithalen.
En wat alle ophef betreft: deze wordt voornamelijk door de Ververs zelf veroorzaakt, omdat ze de ene juridische strijd na de andere voeren. In hun ogen doet geen rechter het goed en de curator al helemaal niet. 
De curator zal alles op alles zetten om de Ververs weer op te sporen.

Reacties