Decathlon niet in Schiedam maar wel in Den Haag

23-12-2021 Nieuws Redactie

Er werd beslist dat er een Decathlon op het Forepark mag komen; illustratie: gemeente Den Haag


SCHIEDAM/DEN HAAG – In Schiedam kon het niet – in Den Haag naar nu blijkt wel: het Haags bestemmingsplan ‘Forepark-Rhône’ bevat nu definitief de mogelijkheid voor een vestiging van sportwinkel Decathlon op het bedrijventerrein Forepark.

Gisteren deed de Raad van State uitspraak over de gang van zaken in Den Haag. Er werd beslist dat er een Decathlon op het Forepark mag komen. De reden dat het nu wel kan in Den Haag: de provincie Zuid-Holland diende te laat een beroep in bij de afdeling bestuursrechtspraak. Gedeputeerde Staten was op een verkeerd been gezet door een publicatie van de gemeente Den Haag in de Staatscourant. De Raad van State oordeelt nu dat de foutieve passage in de kennisgeving in de Staatscourant niet voldoende rechtvaardiging is voor de termijnoverschrijving.

Decathlon wilde een vestiging in Schiedam en Den Haag. De provincie lag dwars en allerlei procedures volgden, waarbij een jaar geleden bekend werd gemaakt dat de vestiging van Decathlon in Schiedam, op Harga, niet doorging. De komst naar Den Haag was ook zo goed als van de baan, maar nu is anders beslist. In het centrum van Den Haag zit al een Decathlon, maar de vestiging op bedrijventerrein Forepark moet een echte 'try & buy-zaak' worden, met onder meer mogelijkheden om te sporten. Datzelfde gold voor de vestiging in Schiedam. Juist het vestigen buiten de winkelgebieden roept de weerstand van de provincie op, die de stadscentra en winkelcentra wil beschermen door geen detailhandel 'in de wei' toe te staan.Gerelateerd