Denver lag acht dagen dood achter de vangrail

24-12-2021 Nieuws Kor Kegel

Dit soort hulpmiddelen maakt het uitlaten van de hond veiliger


SCHIEDAM – De vermiste boerenfox Denver blijkt acht dagen lang achter de vangrail van de A20 nabij de Pathé-bioscoop te hebben gelegen. De hond was daar op woensdag 15 december dood neergelegd na een aanrijding. 

Dat kreeg de familie Krohne gisteren te horen van Dog Search. De familie zat in zak en as, nadat Denver er die woensdag vandoor was gegaan, geschrokken van andere honden op het Rien Poortvlietpad in Kethel. Vermoedelijk is hij over de weilanden en door bedrijventerrein ’s-Graveland op de snelweg terechtgekomen ter hoogte van Pathé (tot voor kort Euroscoop). 

Daar was een automobilist ooggetuige van de aanrijding. De bestuurder kon op de A20 niet stoppen, maar alarmeerde wel Rijkswaterstaat. Het is niet duidelijk of medewerkers van Rijkswaterstaat het dier van de weg hebben gehaald of dat een bedrijf in opdracht de hond achter de vangrail legde, maar daar bleef het kennelijk acht dagen liggen. 

Toen de ooggetuige van de aanrijding kennisnam van de flyeractie waarmee de familie Krohne aandacht vroeg voor de vermissing, herkende hij de hond en waarschuwde hij het Zoekteam Vermiste Honden regio Rotterdam. Gisteren is Dog Search op de plek gaan kijken en daar werd Denver inderdaad aangetroffen. 

De familie Krohne is diep bedroefd. Denver was pas anderhalf jaar oud en de familie had hem als puppy gekregen. Aanstaande maandag zou er een grote zoekactie zijn, maar deze vindt nu geen doorgang. 

Huisvriendin Melanie Whitlau heeft er ook behoorlijk wakker van gelegen. Ze is actief zowel bij het Zoekteam Vermiste Honden als bij Dog Search, dierenliefhebster als ze is, en zo hoorde ze van nog drie vermissingen van honden, in deze gevallen als gevolg van vuurwerkgeknal: “De honden schieten dan van schrik weg en als je de riem niet stevig vasthebt, gaan ze ervandoor.” 

Ze raadt elke hondenbezitter die het nog niet heeft speciale polsbanden aan, waaraan de riem bevestigd kan worden. “Laat je dan de riem los, dan zit de hond toch nog vast”, zegt ze.