Categorieën

Service

Dertien jaar voor gevluchte Selih G.

Dertien jaar voor gevluchte Selih G.
Nieuws

Dertien jaar voor gevluchte Selih G.

  • Redactie
  • 11-02-2016
  • Nieuws
Dertien jaar voor gevluchte Selih G.

ROTTERDAM / SCHIEDAM - Dertien jaar cel krijgt Selih (ook Salih genoemd) G. voor het doodschieten van Farid B. Dat vonnis legde de rechtbank in Rotterdam gisteren op. Dat is één jaar minder dan de officier van justitie twee weken geleden eiste.

De moord vond plaats in Schiedam, in december 2011. Dat gebeurde in een garage aan de Nijverheidstraat. Aanleiding van de schietpartij destijds zou een ruzie betreffen over drugs. Na het misdrijf is de 56-jarige verdachte gevlucht, waarschijnlijk naar Turkije. Dat land levert geen onderdanen uit aan Nederland. Selih G. heeft een Turks paspoort. Het is dan ook maar zeer de vraag of de man ooit zijn straf zal uitzitten.

G. legde wel een verklaring af tegenover de Rotterdamse politie. Volgens hem was het geen moord maar zelfverdediging, omdat het slachtoffer vuurwapengevaarlijk was. In een worsteling zou het slachtoffer zijn geraakt. Volgens de advocaat van G. was het slachtoffer een bekende crimineel die in Rotterdam bekend stond onder de naam 'Gekke Farid'. De man was naar verluidt in 2005 doelwit bij een grote schietpartij in Rotterdam bij discotheek Hollywood.

De rechter vond dit een redenatie van niets. Farid B. liep negen schotwonden op.



Turkije levert geen onderdanen uit aan Nederland. De rechter doet uitspraak op 10 februari.