DFDS vergroot ferrycapaciteit met aankoop terrein RBT

19-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - DFDS Seaways breidt haar terrein aan de Vulcaanhaven in Vlaardingen fors uit. De shortseavervoerder koopt het terrein van Rotterdam Bulk Terminal, grenzend aan de bestaande DFDS-terminal. 

Het gaat om een terrein met een oppervlak van 92.000 vierkante meter en betreft het terrein waar nu nog de karakteristieke ertskranen op staan. Nog opgave van DFDS wordt de capaciteit van de terminal met deze stap vergroot met maar liefst 650 trailers.

Over de aankoop van het terrein van RBT wordt al sinds 2016 onderhandeld. Het contract werd uiteindelijk vorige week maandag ondertekend door Kell Robdrup van DFDS, zo bleek vandaag. "Een enorme stap voorwaarts'', meent hij. "Een vergroting van de capaciteit met zestig procent zorgt ervoor dat we veel efficiënter kunnen werken en geen last meer zullen hebben van verkeersopstoppingen op het bedrijfsterrein.''

Een eerste deel van het nieuwe terrein zal in april komend jaar in gebruik worden genomen. In mei 2020 zal naar verwachting het gehele voormalige RBT-terrein worden benut.

Wat er met de twee in het oog lopende kranen gebeurt is nog niet bekend. Zie ook hier.Gerelateerd