Discussie over dodelijke spoorwegovergang

18-02-2020 Nieuws Redactie/Flashphoto

De nog lege website; foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - De spoorwegovergang bij de Kandelaarweg staat ter discussie. Gisteravond gebeurde er een dodelijk ongeluk, naar verluidt het derde in tweeënhalf jaar tijd.

De gemeente Schiedam pleit al langer voor maatregelen om de oversteek veiliger te maken. Sinds begin van deze maand staat er aan beide zijden van het spoor een bord waarmee opgeroepen wordt mee te denken over de toekomst van de overgang. Ze verwijzen naar de website www.meedenkenoverdezeoverweg.nl. De website was tot nog toe niet gevuld, de gemeente Schiedam laat weten dat vandaag een update geplaatst zal worden met een korte stand van zaken. Medio maart volgt meer respons op de oproep, bijvoorbeeld die van een meedenkavond en ideeënbus op de website.

Prorail en de metropoolregio onderzoeken de mogelijkheden voor een eventuele gewijzigde invulling van de spoorwegkruising, de laatste gelijkvloerse overgang op het traject Dordrecht - Leiden. Dat doen zij met de gemeenten Rotterdam (grondgebied), Schiedam, Midden-Delfland en Delft.

Bekijk de foto's