Distillers District geeft Rotterdam-Centrum lucht

09-09-2017 Nieuws Kor Kegel

Distillers District geeft Rotterdam-Centrum luchtJeneverstad Schiedam wordt steeds vaker Gin City of Distillers District genoemd

ROTTERDAM – Internationaal wordt Schiedam steeds vaker aangeduid als Distillers District, geregeld ook met de toevoeging Rotterdam. Bovendien heeft Schiedam er een bijnaam bij gekregen: naast Jeneverstad of Jeneverhoofdstad van Nederland klinkt steeds meer Gin City.  

Volgens de Stichting Promotie Schiedam heeft die verandering te maken met de aanzienlijk toegenomen productie van gin, wodka en likeuren in Schiedamse distilleerderijen. SPS is gevestigd in het I-punt S’DAM, gehuisvest in De Waag aan de Lange Kerkstraat 39. De stichting heeft de ambitie om Schiedam zowel nationaal als internationaal beter zichtbaar te maken. De organisatie MissPublicity, met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen, ondersteunt de SPS in deze ambitie. Daarbij wordt specifiek ingezoomd op het domein Distillers District. Het begon vorig jaar met storytelling en de komende jaren wordt het thema verder uitgerold om de bekendheid en populariteit van Schiedam te verbeteren. SPS noemt het op haar website “bewustwording creëren voor de authenticiteit, vernieuwing en levendigheid waar Schiedam voor staat.”  

Paul Sporken herkent de toenemende betekenis van het begrip Distillers District. Volgens de medewerker communicatie, educatie & organisatie van Stichting De Schiedamse Molens omarmt Rotterdam ook de aanduiding Distillers District in zijn toeristisch beleid. “Ik hoor wel spreken over Schiedam als Distillers District Rotterdam. Net zoals het Muiderslot ook wel Amsterdam Castle wordt genoemd. De bedoeling is meer bekendheid te geven aan attractieve steden en gebouwen in de omgeving om het toenemend toerisme te spreiden. Daarmee krijgen de binnensteden van Amsterdam en Rotterdam lucht. En Schiedam profiteert ervan”, zei Paul Sporken afgelopen donderdag tijdens een perstour langs de Schiedamse molens.  

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen in juni was er ook een Daktour met een gids door Distillers District Schiedam. De tour ging vergezeld van proeverijen van jenever, gin en chocolade.  

Het Canadese Toronto heeft een ook een historisch jenevergebied. Daar heet het Distillery District.

Reacties