Dit doet denken aan 1973

27-03-2021 Nieuws Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


Laatste nieuws: De afsluitingen in Schiedam en ook die van de Erasmusbrug in één rijrichting, zorgen voor grote drukte op andere wegen in en om Rotterdam.

RTV Rijnmond spreekt van een verkeerschaos. In de omgeving van de Maastunnel staat het verkeer muurvast, zowel aan de noord- als zuidzijde. Vanavond en vannacht wordt ook de Erasmusbrug in beide richtingen afgesloten.


SCHIEDAM - Rijkswaterstaat heeft dit weekend de Beneluxtunnel in beide richtingen afgesloten, voor alle verkeer, wegens werkzaamheden. Om redenen van verkeersmanagement en verkeersveiligheid is ook de Ketheltunnel in zuidelijke richting afgesloten. Diverse op- en afritten zijn ook dicht.

Het levert plaatjes op die doen denken aan de autoloze zondagen van 1973.

Voor voetgangers is er een pendelbusje beschikbaar die je naar de andere kant van de tunnel brengt. Zaterdagochtend waren er nog maar weinig voetgangers waardoor het busje nog niet veel te doen had. In tegenstelling tot eerdere berichten worden fietsers en scooters wel doorgelaten. Zij kunnen gebruik maken van de middelste tunnelbuis om naar de andere kant te komen.

Grote verkeersdrukte bij de veerpont in Maassluis bleef in eerste instantie uit, maar de afgelopen uren na het aantal mensen dat zich daar wilde laten overzetten over de rivier flink toe. .

Elders op de Rotterdamse ring is het wel druk, zoals op de A16 - zie ook de foto hieronder van Rijkswaterstaat

Bekijk de foto's


Gerelateerd