Dood Anita van Dijk in misdaadprogramma met RIck Nieman

05-05-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Productiebedrijf Blue Cricle zoekt publiek voor het televisieprogramma Misdaadcollege.  In opnames komend weekend komt het ombrengen van Anita van Dijk aan de orde.

De Schiedamse werd in mei 2016 op de Pasteursingel in Oud-Mathenesse gedood tijdens het bezorgen van haar ochtendwijk van de krant. Eind vorig jaar werd Biko M. in hoger beroep hiervoor veroordeeld tot acht jaar en tbs.

"Door welke doorbraak kon de moordenaar van krantenbezorgster Anita van Dijk worden opgepakt?", zo vraagt Blue Circle bij zijn zoektocht naar publiek.

Dat zal niet live in de studio de opnames volgen, maar online, via Zoom. Aanmelden volstaat om toegang tot de Zoom-verbinding te krijgen. Zo kunnen mensen vanuit huis de opnames bijwonen. Ook vragen stellen aan een van de mensen in de studio is mogelijk.

De opnames van Misdaadcollege vinden plaats vanaf vrijdag aanstaande, vier dagen achter elkaar, van negen tot tien 's avonds.

Misdaadcollege is een programma van Omroep WNL, waarin politie en justitie vertelt hoe in dit geval vier geruchtmakende misdaadzaken werden opgelost. Onder leiding van presentator Rick Nieman geven de onderzoeksleiders van de politie, de officier(en) van justitie en andere directbetrokkenen openheid van zaken. 

 Gerelateerd