Drie jaar voor Schiedamse drugssmokkelaar

11-10-2019 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - Schiedammer Ronald B. moet drie jaar de cel in. Die straf kreeg hij opgelegd door de rechtbank voor zijn aandeel in de smokkel van cocaïne.

Samen met vijf andere mannen uit Rotterdam, Ridderkerk en Rijswijk bracht B. volgens de rechter twee partijen van de drugs Nederland binnen. Een partij van honderdvijftig kilo werd onderschept, een andere partij van vermoedelijk achthonderd kilo is ongemerkt het land bnnengekomen.

In juli vorig jaar troffen de opsporingsdiensten de partij van honderdvijftig kilo aan tussen een partij ananassen. Vier van de mannen werkten bij een containerbedrijf en een containerdepot in de haven. De rechter rekende hen dit sterk aan. Deze mensen met kennis van de haven zorgen er voor dat de drugshandel kan bestaan. Bij huiszoekingen in de woningen van de mannen, tussen de 26 en 59 jaar, werd een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens en een groot geldbedrag aangetroffen.

De andere mannen kregen straffen opgelegd wisselend van één tot zes jaar cel. Hoofdverdachte is een 26-jarige man uit Rijswijk, die zes jaar kreeg opgelegd. Tegen de mannen was tot zeven jaar geëist.

Zie ook dit artikel.


Gerelateerd