Drie verdachten aangehouden in groot drugsonderzoek

23-07-2020 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - In een lopend omvangrijk drugsonderzoek naar de invoer van grote hoeveelheden cocaïne in de Rotterdamse haven zijn nog drie verdachten aangehouden. Begin juli werden al zeven verdachten gearresteerd, waaronder een 36-jarige Schiedammer.

Eén verdachte is inmiddels heengezonden. In totaal zitten nu acht verdachten in voorlopige hechtenis.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam maakt vandaag pas bekend dat de drie verdachten afgelopen maandag zijn aangehouden door een speciaal ondermijningsteam van de politie eenheid Rotterdam. Vanwege het onderzoeksbelang konden de aanhoudingen niet eerder bekend worden gemaakt.

Twee verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris; het gaat om een 35-jarige man en 38-jarige man uit Rotterdam. Zij worden verdacht van invoer van grote hoeveelheden verdovende middelen en omkoping. De rechter-commissaris heeft besloten dat zij veertien dagen langer vast blijven zitten. Bij doorzoekingen op hun woonadres zijn onder meer auto’s en contante geldbedragen in beslag genomen. 

Alle acht verdachten zitten nog in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaten. In deze fase van het onderzoek moet het OM daarom terughoudend zijn met het verstrekken van informatie, zo stelt het zelf.

Zie ook dit artikel.


Gerelateerd