Drone-hobbyisten volgen aanleg sportdak A4

31-03-2016 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Drie drone-hobbyisten uit Schiedam gaan het verdere bouwproces van het tunneldak van de A4 volgen vanuit de lucht. Zij willen met regelmaat luchtfilmpjes publiceren om Schiedammers en anderen de kans te geven mee te kijken met de voortgang van dit bijzondere bouwproject.

Patrick, een van de drie, legt uit dat de aanleg van de sportvelden en bijbehorende faciliteiten op het dak van de A4 een mooi project is om te 'verslaan' vanuit de drone. “Het is toch een heel bijzonder project.” Door met tussenpozen van enkele weken opnames te maken, valt de voortgang van de bouwwerkzaamheden goed te volgen.

“Momenteel is er vooral sprake van grond verplaatsen”, zegt Patrick, die zijn achternaam niet bekend wil maken. “Dat gaat niemand wat aan.” Niet dat hij en zijn vrienden onoorbare zaken ondernemen als ze de drone de lucht in sturen. “Je mag niet boven bebouwd gebied en niet boven de weg vliegen. Maar dat doen we dan ook niet.” De opnames zijn gemaakt op 13 maart, toen de tunnel voor verkeer gesloten was vanwege werkzaamheden. Ook komend weekend wordt er aan de tunnel gewerkt en zou Patrick er opnames kunnen maken. Hij rekent erop in de nabije toekomst vaker beelden te filmen vanwege een verkeersafsluiting van de tunnel.

De opnames worden gemaakt met een kleine vliegende robot, een DJI Phantom 3 quadcopter. Behalve een liefhebber van op afstand bestuurbare vliegtuigjes en drones zijn Patrick en zijn vrienden ook 'techies'. Ze willen daarom hun opnames ook inzetten voor een Facebook-campagne, om te kijken hoe snel het lukt om veel volgers te krijgen. De stand nadat het eerste filmpje is geplaatst, staat wat dat betreft nu op 305. “Dat is al meer dan de pagina van de gemeente, Schiedam in Beweging”, aldus Patrick. Tweeduizend 'vind-ik-leuks', dat lijkt hem wel een mooi streefaantal.


De pagina is te bereiken via https://www.facebook.com/Park-A4-953573021399296/?ref=ts&fref=tsGerelateerd