Druk in de Wilhelminahaven

22-10-2017 Nieuws Redactie

Foto's: Zeekadetkorps Schiedam

SCHIEDAM - De Wilhelminahaven was gisteren het decor van een soort vlootschouw. De Schiedamse zeekadetten kregen er bezoek van hun  'collega's' uit Gouda.

Hun opleidingsschip Freyr meerde langszij bij de Pontresina van de Schiedammers. Dat gebeurde op de terugreis van een trip van de Goudse zeekadetten naar Stellendam. 

Zo lagen er ineens drie zeekadetschepen  de Wilhelminahaven, want het oude schip van de Schiedamse zeekadetten, de Spica, ligt daar ook nog. "We zijn op dit moment druk bezig om ons nieuwe schip Pontresina op orde te brengen", vertelt commandant Stephan Krol. "Er moet nog veel gebeuren. Alle elektriciteit moet worden nagelopen aan boord."
In het voorruim zijn leden en oud-leden begonnen met de aanleg van nieuwe verlichting. "Alle ramen aan boord moeten we nazien en weer gangbaar maken. De motoren zullen een onderhoudsbeurt moeten hebben. En zo hebben we nog een hele lijst", aldus Krol.

Het bezoek van het korps uit Gouda was onverwachts. "Een leuke aanvulling op het dagprogramma voor de kadetten." De gasten kregen van hen een rondleiding over het zestig meter lange Rijnschip, waarna de gastheren aan boord van het Goudse schip mochten kijken.Gerelateerd