Dulfer maakt goede indruk tegen Tunesië

• 20-03-2016
Laatste nieuws: Frankrijk vergezelt Nederland naar de OS. Het won vanavond met 25-17 van Japan.

HANDBAL - Kelly Dulfer maakte vanavond een goede indruk in de wedstrijd op het Olympisch Kwalificatietoernooi tegen Tunesië. Zij maakte in een aanvallende rol verschillende doelpunten in de met 20-46 gewonnen wedstrijd.

Nederland plaatste zich gisteren in de wedstrijd tegen Japan voor de Olympische Spelen in Rio. Dulfer, geboren en getogen in Schiedam en nu spelend voor het Duitse Oldenburg, speelde de tweede helft van die wedstrijd niet, met een lichte blessure aan haar hand.

De wedstrijd vandaag tegen Tunesië was dus voor spek en bonen, ook al omdat Tunesië de voorgaande twee wedstrijden verloor. Enkele beeldbepalende en dragende speelsters van het team kregen rust; Dulfer speelde een groot deel van de wedstrijd. Zij kreeg van coach Groener de vrije hand om zich ook aanvallend uit te leven, en scoorde vier keer. Commentatoren gaven met name hoog op van haar krachtige afstandsschot.

Dulfer vertelde gisteren goed gefeest te hebben, maar vanochtend snel de knop te hebben omgezet voor de wedstrijd. Dat mag ze blijven doen, want aanstaande woensdag wacht haar een bekerwedstrijd met haar club Oldenburg.