EBS onderhoudt vanaf volgend jaar buslijn 36 naar Den Haag

12-07-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De buslijn van Schiedam-Centrum via Maasland en Naaldwijk naar Den Haag-Leyenburg wordt vanaf augustus volgend jaar onderhouden door EBS.

Dat bedrijf, onderdeel van de Israëlische Egged-groep, won de concessie voor het busvervoer in de regio Haaglanden, buiten Den Haag. Lijn 36 naar Schiedam maakt deel uit van dat vervoerspakket. EBS zal de lijn omvormen tot RNET-lijn. Dat zijn lijnen die voldoen aan extra eisen voor wat betreft betrouwbaarheid, frequentie en reiservaring.

De nieuwkomer, tot dusver alleen actief in de regio Waterland als Noord-Holland en ook winnend in de gunning voor het vervoer op Voorne-Putten, kreeg de opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor elf jaar. EBS won de openbare aanbesteding van Connexxion, dat de busdiensten momenteel onderhoudt, en Keolis. EBS heeft volgens ingewijden de nieuwe concessie binnen weten te slepen door elf procent meer vervoer te beloven. Dat betekent meer bussen, dus bovendien ook minder milieubelastend zullen zijn. EBS heeft tevens aangekondigd te komen met een speciale app die het vervoer integreert met andere vormen van mobiliteit, zoals elektrische deelfietsen en deelauto’s. De bussen worden ook voorzien van wifi en USB-aansluitingen.

De concessie heeft een contractwaarde van vierhonderd miljoen euro en omvat de streekbussen in Den Haag, Delft, Naaldwijk, Zoetermeer en Wassenaar, de stadsbussen in Delft en Zoetermeer en enkele buslijnen in Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Hoek van Holland. Inclusief dus lijn 36. Voor de streekbussen worden 93 hybride groengasbussen aangeschaft. De hybride bussen worden in 2026 en 2027 vervangen door zero-emissie bussen. Dit moet er toe bijdragen dat de uitstoot aan kooldioxide met bijna een derde wordt teruggebracht.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date