Een laatste afscheidsgroet aan Tante Nel

20-06-2020 Nieuws Redactie

'Tante' Nel Verwiel betekende veel voor oost


SCHIEDAM – ‘Tante’ Nel Verwiel is overleden. Joanne Bouman was haar buurmeisje en mocht haar erg graag en doet een oproep om haar afscheid aanstaande dinsdag niet te vergeten.

Vanwege de Coronaregels mogen er nog altijd niet meer dan dertig mensen bij haar uitvaart zijn. “Dit is natuurlijk een super vervelende situatie, mede omdat Tante Nel zoveel heeft betekend voor de buurt en erg geliefd was en zij een waardig afscheid verdient”, aldus Bouman. Zij roept daarom op om als laatste eerbetoon een erehaag te vormen. Dat moet gebeuren in de Wattstraat, met de mensen die niet bij de uitvaart kunnen zijn.

Nel Verwiel was de wijkbewoonster die in juli 2017 met wethouder Alexander van Steenderen het startsein gaf voor de bouw van de vernieuwde Wetenschappersbuurt. Zij had jarenlang gewoond in de buurt Morsestraat/Fultonstraat, die door de bouwplannen een drastisch ander aanzien kreeg. “Tante Nel was voor iedereen in de wijk een omafiguur”, vertelt Joanne Bouman. “Zij deed met ons heel veel, van bingoën tot aan playbackshows, bloemschikken en Koninginnedag vieren.” Vaak gebeurde dat ‘in het hokkie´, de buurtpost in de straat. “Mede door haar heb ik een super jeugd gehad”, aldus Bouman.

Nel Verwiel overleed afgelopen dinsdag na een kort ziekbed, op 79-jarige leeftijd. Zij verlaat dinsdag om half twee voor de laatste keer haar huis. Bouman hoopt dat veel mensen haar een laatste groet komen brengen. “Zorg dan dat je er om een uur bent.”Gerelateerd