Een lekkere plons tegen de hitte

23-07-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Tweeëndertig graden werd het vandaag in Schiedam. Dat blijkt uit een inventarisatie van de verschillende weerwebsites en eigen waarneming. Voor morgen wordt een nog hoger maximum verwacht: zesendertig graden celsius.

Ook de gemeente Schiedam waarschuwt voor de hitte, maar vooralsnog lijken echte problemen uit te blijven. Wellicht heeft de activering van het Nationaal Hitteplan vandaag ervoor gezorgd dat mensen gewaarschuwd en geïnformeerd waren, hoe zich in acht te nemen.

Maatregelen die worden aanbevolen door het RIVM zijn voor de hand liggend - voldoende drinken, de schaduw opzoeken - maar ook het beperken van lichamelijke inspanning in de mddag. De kracht van de ultraviolette (UV) straling van de zon is zo hoog dat de huid al binnen een kwartier kan verbranden, aldus het rijksinstituut.

In de stad vonden bewoners van de Schie hun eigen oplossing om het hoofd en lijf koel te houden: het water voor hun deur blijkt op dagen als deze verkwikkend, en schoon genoeg om lekker te kunnen zwemmen en de warmte af te kunnen schudden. Dat bleef niet beperkt tot dollende kinderen of stoere tieners...Gerelateerd