Een Schiedams plaatje na nachtmerrie in Eindhoven

26-01-2018 Nieuws Redactie

Selfie van Jean Paul

EINDHOVEN – Stappen op het Stratumseind in Eindhoven. Jean Paul uit Zuidland had zich er afgelopen vrijdag veel van voorgesteld. Het werd een nachtmerrie. Woensdag is hij in Schiedam geopereerd. Om zijn gezicht in de toekomst weer de vertrouwde aanblik te geven

Een plaatje moet het gezicht van de 25-jarige jongeman op zijn plaats houden. Tijdens een stapavondje met vrienden van zijn voetbalteam is hij in de uitgaansstraat van de lichtstad zwaar mishandeld. Zus Beau vertelde hoe haar broer zingend over straat ging. Een grote kerel uit een groep voelde zich aangesproken en sprak de vriendengroep aan. Dat leverde een van de vrienden een klap op. Jean Paul wilde zich afzijdig houden, maar werd plots neergeslagen met een hard voorwerp. Volgens Beau is het een boksbeugel of stalen pijp geweest. Jean Paul belandde in het ziekenhuis.

De klap leverde hem zeven breuken op, waaronder een nagenoeg verbrijzeld jukbeen. Al de volgende dag verliet Jean Paul het ziekenhuis in Eindhoven; maandag meldde hij zich in Schiedam bij de dokter, toen de zwelling woendag afdoelde was gesloken volgde in het Franciscus Gasthuis & Vlietland de operatie. Die levert de Zuidlander een plaatje op, naast zijn oogkas.

Praten lukt de Zuidlander, die werkt in de haven, weer een beetje. Eten nog niet, dat moet in vloeibare vorm naar binnen. Bewegen doet pijn, slapen is lastig. Zeven keer sporten in de week, zoals te doen gebruikelijk, zit er de komende tijd – twee tot drie maanden verwacht de dokter – helemaal niet meer in.

Zus Beau van negentien plaatste na de mishandeling op Facebook een getuigenoproep, want de daders werden nog niet achterhaald. De oproep werd ruim 33.000 keer gedeeld. De actie leverde de rechtenstudente een telefoontje op van het bedrijf waar ze stage zou gaan lopen. Haar actie ging volgens het bedrijf niet samen met de strenge mediacode die men hanteerde – Beau hoefde niet meer te komen.


Gerelateerd