Eerste 'fietsen voor iedereen' in gebruik

01-11-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De eerste fietsen van het plan 'Fietsen voor iedereen' zijn in gebruik genomen. Raadslid Anneke Post (Leefbaar Schiedam) stelde de eerste twee fietsen beschikbaar aan nieuwe jonge eigenaars. Dat deed ze afgelopen maandag, bij Wijkcentrum Dreesplein in Nieuwland. 

Doel van het plan is om van straat gehaalde fietsen, achtergelaten door de eigenaar, op te knappen en beschikbaar te stellen aan jonge Schiedammers in gezinnen met een laag inkomen. Anneke Post wordt ook wel gezien als ‘de geestelijk moeder’ van het plan.

De gemeente Schiedam maakt samen met Lets Ruilwinkel Schiedam, stichting Vluchtelingenwerk, Buurtwerkplaats De Buren, Lentiz Life College, Stroomopwaarts, de wijkondersteuningsteams en vrijwilligers hierover afspraken. Ook is de gemeente in gesprek met de ANWB, die al een partij fietsen beschikbaar stelde. Met hun Kinderfietsenplan zorgt de ANWB samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor dat gebruikte fietsen terecht komen bij kinderen vanaf tien jaar die opgroeien in armoede.

In januari 2018 wordt het plan geëvalueerd en wordt er beslist over een structurele voortzetting.

ps. Dit artikel is na plaatsing aangevuld.Gerelateerd