Elf kunstenaars op Pad van Liduina

04-06-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Jolande Bosch, Annemarie van Grinsven, Inge van Haastert, Sjef Henderickx, Henny van Leeuwen, Yvon Koopman, Carolina Koster, Adrianus van Otterloo, Marjo J. C. van Soest, Annemarie van Ulden en Esther Zitman zijn de kunstenaars die een devotiebeeld hebben ontwikkeld, geïnspireerd op het leven van de heilige Liduina.

Hun werken zijn vanaf 14 juni te zien op 'Het pad van Liduina', een kunstroute ontwikkeld in het kader van het Liduinajaar door Centrum Beeldende Kunst (CBK) Schiedam. Dat nodigde de kunstenaars in een vroeg stadium uit om een werk te maken in het kader van het themajaar, passend in de Schiedamse openbare ruimte.

Het pad van Liduina is zelfstandig te bewandelen, maar op drie dagen ook onder leiding van een gids. De eerste keer is dat op 14 juni, kort na de opening van de route door wethouder Marcel Houtkamp. Tijdens die wandelroute ligt de nadruk op de deelnemende kunstenaars, hun werk en betekenis voor Schiedam.

Op donderdag 25 juni gaat de route te fiets, ook langs andere kunstwerken in de stad. In het najaar ligt tijdens de rondgang de nadruk op het thema 'Kunst en Ambacht'.

In diezelfde periode is er een overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars in de expositieruimte van het CBK. Meer informatie: info@cbkschiedam.nl.


Gerelateerd