Elf tips in zaak neergestoken krantenbezorgster

18-05-2016 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL

ROTTERDAM / SCHIEDAM - Elf tips zijn tot dusver binnengekomen bij de politie van mensen die informatie hadden die te maken heeft met het neersteken van Anita van Dijk. Gisteren kwam de zaak van de neergestoken krantenbezorgster aan bod bij Opsporing Verzocht.

Het aantal tips zal waarschijnlijk nog toenemen met meldingen die via Misdaad Anoniem zijn aangegeven, aldus een politiewoordvoerder, als mogelijk ook met tips van mensen 'die iets meer tijd nodig hadden'. Veel meer dan vijftien tips zullen dat volgens de woordvoerder niet worden.

De tips worden door het rechercheteam van twintig politiemensen beoordeeld. Het onderzoek gaat op volle kracht door: vandaag hebben duikers sporenonderzoek gedaan rond de Pasteursingel. Of er iets is gevonden, is nog niet bekend.

Kort voor het neersteken van Anita van Dijk op de Pasteursingel is in de buurt daarvan een man het slachtoffer geweest van een poging tot beroving. Hij kon de rover geen geld geven. Het was dezelfde man die korte tijd later de politie belde met de melding dat hij een vrouw hoorde schreeuwen.

De politie heeft Anita van Dijk nog niet kunnen horen. Zij verkeert nog altijd in levensgevaar in het ziekenhuis.

Morgen komt de zaak ook aan de orde in Bureau Rijnmond, het regionale opsporingsprogramma van TV Rijnmond, uitgezonden van tien voor half zes en daarna elk uur herhaald tot de volgende dag vijf uur 's middags.Gerelateerd