Categorieƫn

Service

Elfde Schoolplein 14

Elfde Schoolplein 14
Onderwijs

Elfde Schoolplein 14

  • Redactie
  • 12-11-2015
  • Onderwijs
Elfde Schoolplein 14
SCHIEDAM - Ruim twee jaar geleden opende Johan Cruijff in Breda het eerste Schoolplein 14, en sinds gisteren is OBS De Peperklip de 181ste van Nederland.

Schoolplein 14 is dan ook een initiatief van de stichting die naar Neerlands wereldvoetballer is genoemd. Het wil alle leerlingen uit het primair onderwijs uitdagen en stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten.
Daarvoor bouwt de Johan Crujff Foundation schoolpleinen om, die nu vaak saai zijn en kinderen niet tot bewegen uitdagen. Met een paar kleine aanpassingen zijn schoolpleinen te creƫren waar leerlingen structureel worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Op het schoolplein worden lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. Met als doelen een actieve leefstijl bij kinderen; hen bij te brengen respect te hebben voor elkaar en het versterken van de verbinding tussen school en wijk.

Wethouder Nathalie Gouweleeuw opende gisteren officieel het elfde Schoolplein 14 van Schiedam. Het is de bedoeling dat er nog tenminste drie van dergelijke pleinen in de stad worden aangelegd. Schiedam maakt veel werk van de realisatie van deze speelpleinen.