En we noemen het kindje: Julia of Noah

29-01-2019 Nieuws Redactie/Maassluis24


SCHIEDAM - Julia en Noah zijn de meeste gewilde namen voor meisjes en jongens in Zuid-Holland. De Sociale Verzekeringsbank meldt dat deze namen in onze provincie afgelopen jaar het vaakst zijn gegeven aan geboren kinderen.

De Sociale Verzekeringsbank is in Nederland verantwoordelijk voor de kinderbijslag en maakt elk jaar een lijst van de meest populaire namen. De meest vergeven meisjesnaam is landelijke gezien hetzelfde als in Zuid-Holland: Julia. In heel Nederland kregen 797 nieuwe jongedames deze naam. Daarna volgenden de namen Emma, Sophie, Tess, Zoë en Mila. Maar de naam Sara, op een na meest vergeven in Zuid-Holland, wordt ook gespeld als Sarah. Die naam werd 393 keer aan een baby gegeven, Sara 541 keer. En dan is er ook nog Saar, een naam die vijfhonderd kinderen kregen. 

Noah is de meest gekozen naam voor jongetjes in onze provincie, dat is landelijk gezien niet zo. De meeste gekozen jongensnaam in heel Nederland was in 2018 Lucas. 681 Baby's kregen afgelopen jaar in Nederland deze naam. Noah stond op de vijfde plek, met 624 vernoemingen. Andere populaire namen zijn Levi, Finn, Sem en Daan allemaal meer dan zeshonderd keer vergeven aan een nieuwe boreling. Grote afwezige lijkt misschien de naam van de belangrijkste profeet in de islam. Die kent echter verschillende schrijfwijzen; opgeteld kregen 512 kinderen de naam Mohammed, Mohamed, Mohammad of Mohamad.

Vorig jaar was Noah landelijk de meest vergeven jongensnaam, en Emma het meest gewild voor meisjes. Een jaar eerder kregen de meeste jongens de naam Daan en  meisjes de naam Anna.

Top 10 meisjesnamen Zuid-Holland

1. Julia
2. Sara
3. Emma
4. Zoë
5. Sophie
6. Mila
7. Tess
8. Noor
9. Sarah
10. Olivia

Top 10 jongensnamen in Zuid-Holland

1. Noah
2. Levi
3. Lucas
4. Adam
5. James
6. Liam
7. Finn
8. Benjamin
9. Luuk
10. Sem